|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816) Kapuśniak po mazurskuWywar może być zrobiony na wędzonych żeberkach Składniki:
Sposób przygotowaniaKości opłukać, zalać wodą, ugotować wywar. Odcisnąć sok z kapusty, przechować w przykrytym garnuszku. Kapustę pokrajać, dodać kminek, trochę wody i tłuszczu, ugotować bez przykrycia do miękkości na silnym ogniu. Cebulę pokrajać drobno, lekko zrumienić na tłuszczu. Ziemniaki opłukać, obrać, ugotować, rozetrzeć w wywarze i dodać do zupy, połączyć z kapustą, surowym sokiem, zrumienioną cebulą, mięsem obranym z kości, dodać sól, pieprz do smaku. Podawać z chlebem lub grochem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|