Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa kalafiorowa lub brokułowa brokułowa.jpg
Zupa kalafiorowa lub brokułowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zupa kalafiorowa lub brokułowa

Głąb kalafiora należy dobrze oczyścić

Składniki:
  • włoszczyzna, 25 dag
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • żółtka, 2 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wywar z włoszczyzny, odcedzić. Opłukać kalafior, głąb oczyścić ze zdrewniałej skórki, ugotować w wywarze, przetrzeć. Wymieszać mąkę z kilkoma łyżkami śmietanki, wlać na wrzący wywar, zagotować. Zupę posolić, dodać 1 łyżeczkę cukru, żółtka. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650