Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

 Granola granola.jpg
 Granola
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Granola

Podawać z bakaliami, mlekiem sojowym lub sokiem owocowym.

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • mąka razowa, 1 szkl.
  • zarodki pszenne, 0.5 szkl.
  • wiórki kokosowe, 0.5 szkl.
  • olej, 0.5 szkl.
  • sól spożywcza, 0.5 łyżk.
  • miód, 4 łyżk.
  • płatki owsiane, 7 szkl.
  • orzechy włoskie, 1 szkl.
  • mąka pszenna razowa, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Zmiksować pół szklanki wody z pół szklanki oleju, pół łyżki soli i 4 łyżkami miodu. Następnie dodać 7 szklanek płatków owsianych, pół szklanki zarodków pszennych, 1 szklankę orzechów, 1 szklankę wiórków kokosowych i 1 szklankę mąki razowej. Piec w piekarniku przez 15 min. w temp. 170 stopni, następnie dosuszyć w temperaturze ok. 100 stopni przez 45 minut. Okresowo mieszać drewnianą łopatką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650