Tekst i zdjęcie: Abdul - Szef Kuchni (1320) GranolaPodawać z bakaliami, mlekiem sojowym lub sokiem owocowym. |
idealne dla dzieci
mąka razowa, 1 szkl.
zarodki pszenne, 0.5 szkl.
wiórki kokosowe, 0.5 szkl.
olej, 0.5 szkl.
sól spożywcza, 0.5 łyżk.
miód, 4 łyżk.
płatki owsiane, 7 szkl.
orzechy włoskie, 1 szkl.
mąka pszenna razowa, 1 szkl.
Zmiksować pół szklanki wody z pół szklanki oleju, pół łyżki soli i 4 łyżkami miodu. Następnie dodać 7 szklanek płatków owsianych, pół szklanki zarodków pszennych, 1 szklankę orzechów, 1 szklankę wiórków kokosowych i 1 szklankę mąki razowej. Piec w piekarniku przez 15 min. w temp. 170 stopni, następnie dosuszyć w temperaturze ok. 100 stopni przez 45 minut. Okresowo mieszać drewnianą łopatką.