Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kleik ryżowy

Ryż należy opłukac

  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • ryż , 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Odmierzyć wodę, wsypać ryż, mieszając zagotować i powoli gotować l godzinę pod przykryciem. Przy końcu gotowania dodać sól. Gdy ryż jest już rozklejony, kleik przecedzić przez włosiane, gęste sito, a gdy ocieknie, silnie ogrzać i zaraz wydać. Dodać surowe żółtko lub masło i zieleninę. Gdy ryż w czasie gotowania zanadto gęstnieje, dodać trochę wrzącej wody. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650