|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816) Ort z biszkoptów z kremem waniliowymBiszkopciki najlepiej okragłe Składniki:
Sposób przygotowaniaSporządzić krem: ubić żółtka z cukrem na parze, zaparzyć wrzącym mlekiem i ubijać aż zgęstnieje, dodać wanilię, ostudzić mieszając. Utrzeć masło, dodawać po trochu ostudzoną masę z żółtek, ucierając. Tortownicę wyłożyć biszkopcikami, przycinając je według potrzeby tak, aby cala powierzchnia dna i boków tortownicy została założona; biszkopty posmarować galaretką. Nakładać tort warstwą kremu i warstwą biszkoptów, smarując je- cienko galaretką na wierzch położyć warstwą biszkoptów; pozostawić parę łyżek kremu do posmarowania powierzchni tortu. Tort przycisnąć krążkiem, lekko obciążyć, wynieść na kilka godzin nazimno. Przed podaniem posmarować tort cienką warstwą kremu i przybrać. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |