Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Ort z biszkoptów z kremem waniliowym

Biszkopciki najlepiej okragłe

Składniki:
  • masło, 15 dag
  • wanilia w laskach, 0.5 szt.
  • cukier, 10 dag
  • żółtka, 5 szt.
  • mleko, 1 szkl.
  • galareta, 3 łyżk.
  • biszkopt, 60 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić krem: ubić żółtka z cukrem na parze, zaparzyć wrzącym mlekiem i ubijać aż zgęstnieje, dodać wanilię, ostudzić mieszając. Utrzeć masło, dodawać po trochu ostudzoną masę z żółtek, ucierając. Tortownicę wyłożyć biszkopcikami, przycinając je według potrzeby tak, aby cala powierzchnia dna i boków tortownicy została założona; biszkopty posmarować galaretką. Nakładać tort warstwą kremu i warstwą biszkoptów, smarując je- cienko galaretką na wierzch położyć warstwą biszkoptów; pozostawić parę łyżek kremu do posmarowania powierzchni tortu. Tort przycisnąć krążkiem, lekko obciążyć, wynieść na kilka godzin nazimno. Przed podaniem posmarować tort cienką warstwą kremu i przybrać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650