Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Mazurek cygański

Po upieczeniu wyłożyć z blachy, ostudzić i krajać w długie wąskie kawałki 12 X 8 cm).

  • Sposób przygotowania: pieczone
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • orzechy włoskie, 20 szt.
  • skórka cytrynowa, 1 szt.
  • białka, 2 szt.
  • migdał, 1 łyżecz.
  • rodzynki, 20 dag
  • mąka , 10 dag
  • cukier puder, 20 dag
  • wafel, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Przebrać, opłukać i osuszyć rodzynki. Orzechy (migdały) pokrajać w cienkie paseczki (piórka). Gorzkie migdały drobniutko posiekać. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać skórkę cytrynową. Ubić białka na pianę. Na żółtka wyłożyć pianę, wsypać mąkę i resztę składników, wymieszać, wyłożyć na wafel i upiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650