Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Mleczko karmelowe

Gotowac około 45 min

Składniki:
  • mleko, 0.75 l
  • jajka, 3 szt.
  • cukier, 1 łyżk.
  • cukier wanilinowy, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić karmel rumieniąc cukier do złotego koloru. Karmel ostrożnie zalać niedużą ilością wrzącej wody i rozgotować go, ostudzić. Jaja rozmieszać z mlekiem i cukrem, dodać rozgotowany karmel, wanilię, wymieszać, mleczko wlać do filiżanek. Filiżanki ustawić w brytfannie z wrzącą wodą, gotować powoli pod przykryciem na płycie kuchennej; aż mleczko zetnie się na galaretowaty skrzep (45 min.). Zestawić do ostudzenia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650