Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Sałatka na zimę z kurkumą

Ważna informacja: należy pasteryzować 10 min.

Składniki:
  • ogórek , 4 kg
  • papryka czerwona, 2 szt.
  • cebula, 6 szt.
  • czosnek, 4 szt.
  • natka pietruszki, 10 g
  • ocet, 2 szkl.
  • cukier, 2 szkl.
  • sól spożywcza, 0.25 kg
  • gorczyca, 1 łyżecz.
  • kurkuma, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w plastry ze skórką, paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, albo w kostkę, rozgnieść czosnek dodać natkę pietruszki. Zrobić zalewę, zagotować. Wrzucić cebulę – zagotować. Wrzucić paprykę – zagotować. Wrzucić ogórki – zagotować, aż stracą zielony kolor (będą żółte). Wrzucić pietruszkę i czosnek, wymieszać. Nałożyć do słoików i pasteryzować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650