Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Bezy

Czyli pianki ze śmietaną

Składniki:
  • bez cukierniczy, 1 szkl.
  • wanilia w laskach, 0.25 szt.
  • mączka cukrowa, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śmietanę lub śmietankę postawić w misce na lodzie, gdy silnie oziębnie, ubić trzepaczką. Ubitą śmietankę wymieszać z wanilią, przed wyłożeniem lekko ocukrzyć (gdyż pod wpływem cukru rzednie). Krem wyłożyć na szklany półmisek, przybrać bezami, polać surówkowym sorbetem lub konfiturą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650