Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kompot morelowy

Świeże morele średniej wielkości

Składniki:
  • woda, 0.75 l
  • cukier, 10 dag
  • morela, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Dojrzałe morele średniej wielkości starannie opłukać, osaczyć, przepołowićwzdłuż i wyjąć pestki. Cukier zalać gorącą wodą, zagotować, zszumować. Do wrzącego syropu włożyć morele partiami i powoli ugotować, odwracając, żeby równomiernie miękły; wyłożyć do kompotiery i oziębić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650