Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Surówka z jabłek lub gruszek w sosie waniliowym

Wyłożyć na szklaną salaterkę

Składniki:
  • jabłko, 50 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • żółtka, 3 szt.
  • cukier wanilinowy, 6 dag
  • mąka ziemniaczana, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić sos: zagotować mleko, rozkleić w mleku mąkę ziemniaczaną, utrzeć żółtka z cukrem i wanilią, do żółtek wlewać mleko z rozklejoną mąką, rozetrzeć starannie, ostudzić. Umyć jabłka (gruszki), zetrzeć w paski na tarce o dużych okach (lub pokrajać nożem), wymieszać z sosem i miazgą z róży.Wyłożyć na szklaną salaterkę i zaraz podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650