Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Piernik z miodem

Czym mocniejsza kawa tym lepszy piernik w smaku.

Składniki:
  • mąka , 3 szkl.
  • cukier, 1 szkl.
  • jajka, 3 szt.
  • miód, 25 dag
  • kawa, 1 szkl.
  • margaryna, 0.5 szt.
  • woda, 1 łyżecz.
  • przyprawa piernikowa, 1 szt.
  • orzechy włoskie, 50 g
  •  
Sposób przygotowania

Masło mieszamy z cukrem, żółtkami. Miód rozpuszczamy w szklance kawy – studzimy i dodajemy do masy z masła i cukru. Następnie wszystko mieszamy z mąką , wodą. Białka ucieramy na sztywną pianę, ostrożnie mieszamy z resztą masy. Wlewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, wstawiamy do nagrzanego do 180 o C piekarnika na 30-50 minut.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650