Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Omlet mieszany z kalafiorem

Takiego omleta napewno nie jadłeś.

Składniki:
  • kalafior, 50 dag
  • masło, 4 dag
  • jajka, 5 szt.
  • woda, 5 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Kalafior oczyścić, opłukać i ugotować zalewając wrzącą wodą z dodatkiem soli i cukru; miękki kalafior odcedzić i podzielić na małe części. Przyrządzić na omlet masę. z jaj, wody i soli. Rozgrzać resztę masła w patelni, włożyć gorący kalafior bez wywaru, wymieszać, wlać masę jajeczną i smażyć powoli, podważając nożem ścięty omlet przy bokach patelni, aby masa jaj mogła spłynąć pod spód i ściąć się. Omletu nie mieszać w czasie smażenia.Usmażony omlet złożyć na pół lub zwinąć w rulon i zaraz wydać polanylekko zrumienionym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650