|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Lenka86Szef Kuchni (1295) Omlet mieszany z kalafioremTakiego omleta napewno nie jadłeś. Składniki:
Sposób przygotowaniaKalafior oczyścić, opłukać i ugotować zalewając wrzącą wodą z dodatkiem soli i cukru; miękki kalafior odcedzić i podzielić na małe części. Przyrządzić na omlet masę. z jaj, wody i soli. Rozgrzać resztę masła w patelni, włożyć gorący kalafior bez wywaru, wymieszać, wlać masę jajeczną i smażyć powoli, podważając nożem ścięty omlet przy bokach patelni, aby masa jaj mogła spłynąć pod spód i ściąć się. Omletu nie mieszać w czasie smażenia.Usmażony omlet złożyć na pół lub zwinąć w rulon i zaraz wydać polanylekko zrumienionym masłem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|