|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Lenka86Szef Kuchni (1295) Omlet mieszany z groszkiem zielonymOmlet polać zarumienionym masłem. Składniki:
Sposób przygotowaniaGroszek opłukać, zalać kilkoma łyżkami wrzącej wody, dodać trochę masła, sól i cukier; ugotować go odparowując wodę. Przyrządzić na omlet masę z jaj, wody i soli. Rozgrzać resztę masła w patelni, włożyć gorący groszek bez wywaru, wymieszać, wlać masę jajeczną i smażyć powoli, podważając nożem ścięty omlet przy bokach patelni, aby masa jaj mogła spłynąć pod spód i ściąć się. Omletu nie mieszać w czasie smażenia. Usmażony omlet złożyć na pół lub zwinąć w rulon i zaraz wydać polany lekko zrumienionym masłem |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|