Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jaja faszerowane odsmażane jajka faszroeanre.jpg
Jaja faszerowane odsmażane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jaja faszerowane odsmażane

Podawać na okrągłym półmisku, przybrane zieloną pietruszką.

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • jajka, 1 szt.
  • czerstwa bułka, 3 dag
  • mleko, 2 szkl.
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 6 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • szczypiorek, 3 dag
  • bułka tarta , 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jaja oczyścić, zalać zimną wodą i ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie. Ostrym, cienkim nożem przekrajać jaja w skorupkach wzdłuż, wybraćzawartość skorupki, skorupki odłożyć. Namoczyć bułkę, odcisnąć. Lekko przyrumienić cebulę. Posiekać pietruszkę (lub szczypiorek). Zemleć lub posiekać wszystkie składniki wraz z jajami, wymieszać z jajem surowym, solą i pieprzem.Skorupki napełniać nadzieniem, przekrój posypać tartą bułką, smażyć krótko na bardzo gorącym tłuszczu, na silnym ogniu. Podawać na okrągłym półmisku, przybrane zieloną pietruszką, do szpinaku i ziemniaków lub jako dodatek do zupy szczawiowej, barszczu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650