Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jajecznica po chłopsku na ziemniakach odsmażonych

Ziemniaki pokroic w plastry.

Składniki:
  • cebula, 5 g
  • mąka , 5 dag
  • słonina, 10 dag
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować ziemniaki, pokrajać w krążki. Słoninę stopić, skwarki wyjąć, na tłuszczu powoli przysmażyć ziemniaki na rumiano, wymieszać ze skwarkami. Mleko rozmącić starannie z mąką, dodać jaja, sól i masą tą zalać ziemniaki, nakryć, nie mieszając; jajecznica ma być od spodu lekko przyrumieniona. Można posypać po wierzchu szczypiorkiem lub cebulą lekko przyrumienionąna słoninie wraz ze skwarkami. Podawać z ogórkiem kiszonym, sałatą zieloną lub pomidorową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650