Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 2
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jajecznica z kiełbasą lub parówkami

Kiełbasę pokroić w kostkę, parówki w prążki.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • kiełbasa, 30 dag
  • woda, 10 łyżk.
  • słonina, 5 dag
  • jajka, 10 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jaja wylać ze skorupek do garnuszka, dodać sól, wodę i krajaną zieloną pietruszkę i rozmieszać widelcem na jednolitą masę, nie ubijając jej. Do masy przy mieszaniu dolewać po trochu wody. Kiełbasę obrać, pokrajać w kostkę (parówki w grube krążki). Rozgrzać masło na patelni włożyć kiełbasą i silnie podgrzać, wlać masę jajeczną i usmażyć ją. Podawać z pieczywem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650