Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pieczarki lub rydze smażone IMG_0646.jpg
Pieczarki lub rydze smażone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Pieczarki lub rydze smażone

Podawać polanę tym masłem, na którym grzyby się smażyły.

Składniki:
  • pieczarka, 40 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • masło, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, opłukać, osaczyć, obrać ze skórki, odciąć trzony. Rydze oczyścić, opłukać, osaczyć. Rozgrzać część masła na patelni i osmażyć grzyby na średnim ogniu. Przed podaniem pieczarki oprószyć solą i pieprzem. Smażyć partiami, w ostatniej chwili przed podaniem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650