|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaJaja wylać ze skorupek do garnuszka, dodać sól, wodę i krajaną zieloną pietruszkę i rozmieszać widelcem na jednolitą masę, nie ubijając jej. Do masy przy mieszaniu dolewać po trochu wody. Rozgrzać masło na patelni (słoniną wytopić, skwarki lekko przyrumienić), wlać masę jajeczną i powoli smażyć. Gdy jaja zetną się od spodu, zbierać je łyżką w kilku" dużych kawałkach.Jajecznicy nie wysmażać, ma być wilgotna, soczysta i pulchna.Podać na patelni, na której smażyła się, lub na ogrzanych talerzykach z pieczywem lub jako dodatek do gorących warzyw podprawianych sosem, np. do szpinaku, marchewki z groszkiem, fasoli w sosie i ziemniaków lub, sypkiej kaszy. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|