Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jajecznika naturalna

Podać naogrzanych talerzykach

Składniki:
  • natka pietruszki, 5 g
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 10 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jaja wylać ze skorupek do garnuszka, dodać sól, wodę i krajaną zieloną pietruszkę i rozmieszać widelcem na jednolitą masę, nie ubijając jej. Do masy przy mieszaniu dolewać po trochu wody. Rozgrzać masło na patelni (słoniną wytopić, skwarki lekko przyrumienić), wlać masę jajeczną i powoli smażyć. Gdy jaja zetną się od spodu, zbierać je łyżką w kilku" dużych kawałkach.Jajecznicy nie wysmażać, ma być wilgotna, soczysta i pulchna.Podać na patelni, na której smażyła się, lub na ogrzanych talerzykach z pieczywem lub jako dodatek do gorących warzyw podprawianych sosem, np. do szpinaku, marchewki z groszkiem, fasoli w sosie i ziemniaków lub, sypkiej kaszy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650