Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Kurki

odawać w okrągłej salaterce.

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 5 dag
  • cebula, 2 dag
  • masło, 10 dag
  • kurka, 9 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kurki oczyścić z piasku i igieł, opłukać wielokrotnie, pokrajać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem. Do tłuszczu dodać pokrajane kurki, wymieszać, dodać trochę wrzącej wody, powoli zagotować. Rozmieszać mąkę ze śmietaną, podprawić grzyby, zagotować, dodać sól i pieprz do smaku. Zaraz podawać. Kurki gotować bardzo krótko, gdyż twardnieją. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650