Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Świeże grzyby ze śmietaną

Podawać w okrągłej salaterce.

Składniki:
  • śmietana, 20 dag
  • masło, 2 dag
  • cebula, 2 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • borowik, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążkiw paski. Jeżeli używamy maślaków zdjąć z nich śluzowatą skórkę. Grzyby skropić wodą, udusić z cebulą i masłem pod przykryciem. Gdy grzyby zmiękną, zalać je śmietaną, mieszając zagotować, dodać soli, pieprzu do smaku i siekanej, zielonej pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650