Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jaja w koszulkach

Poszetowe

Składniki:
  • jajka, 10 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę z solą i octem w małym półlitrowym rondelku.Jaja oczyścić solą i szczoteczką pod bieżącą wodą, nadtłuc w poprzeko brzeg garnka, rozchylić skorupkę w dwie przeciwne strony i wylać jajotuż nad poziomem wrzącej wody; gotować po jednym do dwu jaj powoli 3—4 min, dopóki białko się nie zetnie zamykając wewnątrz żółtko, które ma pozostać płynne. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać na półmisku oblanesosem. Podawać z sosami i ziemniakami lub kaszą krakowską na sypko, albo jako dodatek do szpinaku i warzyw w kwaskowym sosie.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650