Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jaja na miękko w szklance (po wiedeńsku)

Podawać z chlebem pytlowym, razowym

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • jajka, 10 szt.
  • masło, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jaja oczyścić solą i szczoteczką pod bieżącą wodą. Wrzucić na wrzącą wodę, 5 minut gotować pod przykryciem. Wyjąć jaja łyżką, obrać do połowy ze skorupki i wybrać zawartość łyżeczką do małej, wysokiej szklaneczki (po 2 jaja na osobę), dodać masło surowei sól. Szklankę postawić na spodku z łyżeczką. Podawać z chlebem pytlowym, razowym lub bułką i świeżym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650