Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Papryka nadziewana ryżem i mięsem z pomidorami

Podawać z gotowanymi młodymi ziemniakami lub z frytkami.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • pomidor, 50 dag
  • smalec, 3 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • wieprzowina , 25 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • tłuszcz, 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ryż , 10 dag
  • papryka, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować paprykę, tak jak podano wyżej. Ryż opłukać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem, wymieszać z ryżem; zagotować wodę, włożyć ryż, dodać soli i pieprzu do smaku i gotować pod przykryciem na brzegu kuchni. Gdy ryż się dogotowuje, zestawić go, ostudzić, wymieszać z surowym mielonym mięsem, dodać soli i pieprzu. Nadzieniem tym nadziać wydrążone owoce papryki, ciasno je ułożyć w ron­delku i podlać trochę wodą, dodać smalec, sól, pieprz i udusić do miękkości. Pomidory opłukać, pokrajać w cząstki takie jak w pomarańczy, szybko obsmażyć na maśle na patelni z obydwu stron, oprószyć solą, cukrem i pieprzem. Pomidory osmażyć, gdy papryka jest już miękka. Po usmażeniu wydawać szybko paprykę obłożoną osmażonymi słodkawo-kwaśnymi pomidorami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650