|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KuchniaSzef Kuchni (1010) Papryka nadziewana ryżem i mięsem z pomidoramiPodawać z gotowanymi młodymi ziemniakami lub z frytkami. Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzygotować paprykę, tak jak podano wyżej. Ryż opłukać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem, wymieszać z ryżem; zagotować wodę, włożyć ryż, dodać soli i pieprzu do smaku i gotować pod przykryciem na brzegu kuchni. Gdy ryż się dogotowuje, zestawić go, ostudzić, wymieszać z surowym mielonym mięsem, dodać soli i pieprzu. Nadzieniem tym nadziać wydrążone owoce papryki, ciasno je ułożyć w rondelku i podlać trochę wodą, dodać smalec, sól, pieprz i udusić do miękkości. Pomidory opłukać, pokrajać w cząstki takie jak w pomarańczy, szybko obsmażyć na maśle na patelni z obydwu stron, oprószyć solą, cukrem i pieprzem. Pomidory osmażyć, gdy papryka jest już miękka. Po usmażeniu wydawać szybko paprykę obłożoną osmażonymi słodkawo-kwaśnymi pomidorami. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |