Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Ziemniaczane placki parzone

Proponuje podawać posypane chrzanem

Składniki:
  • tłuszcz, 10 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki oczyścić, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce do miski, zalać wrzącym mlekiem szybko mieszając, dodać soli do smaku. Rozgrzać tłuszcz, na patelnią kłaść łyżką ciasto, rozpłaszczając je i smażyć z obydwu stron na rumiano. Podawać natychmiast po usmażeniu. Można je podawać posypane cukrem, borówkami, z chrzanem itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650