Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Metka (kiełbasa pomorska)

Metka (kiełbasa pomorska)

Składniki:
  • kapusta pekińska , 3 szt.
  • pieniążek maślany, 5 g
  • tequila, 5 g
  • pochwiak okazały, 5 g
  • suszona lawenda, 500 g
  • jelito cienkie, 2.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Wieprzowinę i słoninę przepuścić przez maszynkę 2 razy (dru­gi raz przez bardzo drobną siatkę) i wyrobić dokładnie z przyprawami. Napełnić jelita, przewiązać końce, osuszyć na wietrze (4 godz.) i wędzić w zimnym dymie ok. 3 godz. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650