Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Ogórki duszone

Podawać z ziemniakami.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • masło, 5 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • ogórek , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ogórki obrać, pokrajać w kostkę, zalać małą ilością wrzącej wody, powoli ugotować. Z masła i mąki sporządzić białą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem, mieszać z ogórkami, zagotować, przyprawić solą, sokiem z cytryny lub kwaskiem i oprószyć krajanym koperkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650