Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Marchew zasmażana

Podawać z ziemniakami do mięsa cielęcego i wołowego, omletu itp.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • woda, 1 szkl.
  • tłuszcz, 5 dag
  • marchew, 70 dag
  •  
Sposób przygotowania

Marchew oczyścić, oskrobać i zetrzeć na tarce o dużych okach lub pokrajać w krążki (pół- lub ćwierćkrążki, zależnie od grubości korzenia), dodać tłuszczu i wrzącą wodę i ugotować pod przykryciem. Sporządzić zasmażkę: stopić tłuszcz, dodać mąkę, lekko podrumienić; zasmażkę rozprowadzić wywarem z marchwi; podprawę wlać do miękkiej marchwi, dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650