Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Marchew z groszkiem zielonym marchew z groszkiem.jpg
Marchew z groszkiem zielonym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Marchew z groszkiem zielonym

Podawać z panierowanymi, smażonymi grzankami

Składniki:
  • marchew, 50 dag
  • groszek zielony, 25 dag
  • masło, 3 dag
  • woda, 1 szkl.
  • mąka , 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Marchewkę opłukać, oskrobać, pokrajać w krążki, groszek wyłuskać. Do warzyw dodać masło i trochę wrzącej wody, ugotować pod przykryciem odparowując wywar. Gdy warzywa miękkie, oprószyć mąką, dodać soli, resztę masła, chwilę, poddusić, jeżeli potrzeba, skropić wodą i zagotować. Podawać z panierowanymi, smażonymi grzankami jako drugie danie lub do omletu, albo też do mięsa smażonego i pieczonego oraz do gotowanego mięsa cielęcego lub kurcząt. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650