Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kukurydza młoda z masłem Kukurydza młoda z masłem.jpg
Kukurydza młoda z masłem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kukurydza młoda z masłem

Podawać gorącą

Składniki:
  • woda, 10 l
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kukurydza, 10 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę z solą i cukrem. Młodą kukurydzę (o nasionach jeszcze mlecznych) obrać z okryw, opłukać, włożyć do wrzącej wody. Ugotować na silnym ogniu (ok. 3/4 godz.). Gdy nasiona miękkie, odcedzić. Podawać gorące, owinięte w serwecie, na prostokątnym półmisku. Masło podawać w maselniczce. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650