Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta włoska zasmażana

Podawać z ziemniakami do mięsa baraniego, wołowego i wieprzowego.

Składniki:
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • słonina, 4 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • woda, 1.5 szkl.
  • kapusta włoska, 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, drobno poszatkować, dodać tłuszcz, wrzącej wody i ugotować bez przykrycia. Sporządzić zasmażkę: słoninę wytopić, dodać mąkę, lekko ją zrumienić, podprawę wlać do kapusty, wymieszać, dodać soli i pieprzu do smaku, podgotować na brzegu kuchni, przed wydaniem dodać roztartego czosnku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650