Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta włoska z masłem

Wywar podać do picia na gorąco zaraz po odcedzeniu.

Składniki:
  • masło, 2 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • woda, 1 szkl.
  • mleko, 1 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kapusta włoska, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, opłukać, podzielić na cztery części, włożyć do wrzącej wody, raz zagotować, odcedzić. Zagotować wodę z mlekiem (pół, na pół), z solą i cukrem. Do wody z mlekiem włożyć sparzoną kapustę, ugotować do miękkości bez przykrycia, odcisnąć z wywaru na cedzaku .Bułkę tartą zrumienić w piekarniku. Kapustę ułożyć na ogrzanym półmisku okrągłym. Do bułki zrumienionej dodać surowe masło, polać nim kapustę. Wywar podać do picia na gorąco zaraz po odcedzeniu. Jest bardzo smaczny. Wodę z parzenia kapusty wlać do wywaru na zupę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650