Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta kiszona zasmażana

Najlepiej wypić świeże

Składniki:
Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną, jeśli bardzo kwaśna, odcisnąć z soku, przekrajać parę razy, cebulę drobno pokrajać. Do kapusty dodać wrzącej wody, trochę tłuszczu, połowę cebuli i przyprawy, ugotować bez przykrycia, na silnym ogniu.Resztę cebuli lekko podsmażyć z tłuszczem. Na tłuszcz z cebulą wsypać mąkę, podsmażyć, odstawić. Zasmażkę wlać do kapusty, mieszając zagotować, dodać soli, pieprzu do smaku. Podawać do mięsa wieprzowego i wołowego, karpia i dorsza smażonego, i kiełbasy na gorąco, boczku itp. w połączeniu z ziemniakami. Do odciśniętego soku dodać trochę wody i cukru i zaraz podać do wypicia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650