Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta biała z ogórkami kiszonymi

Podprawić śmietaną

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 20 dag
  • ogórek kiszony, 30 dag
  • kminek, 1 szczypta
  • tłuszcz, 2 dag
  • cebula, 4 dag
  • kapusta cukrowa, 3 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować drobno; cebulę drobno pokrajać, zalać 1/4 l wrzącej wody, dodać trochę tłuszczu, część cebuli, kminku i ugotować na silnym ogniu, bez przykrycia. Ogórki utrzeć na tarce, włożyć do miękkiej kapusty, podprawić ją śmietaną i mąką, dodać soli i cukru do smaku. Podawać z ziemniakami lub kluskami ziemniaczanymi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650