|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791) Fasola w sosie pomidorowymPodawać z jajami sadzonymi, gorącą kiełbasą lub parówkami. Składniki:
Sposób przygotowaniaFasolę przebrać, opłukać, namoczyć w przegotowanej zimnej wodzie na kilka godzin (na noc). Nastawić ją do gotowania w tej wodzie, w której się moczyła; do wody i| dodać gorące mleko. Pomidory opłukać, podzielić na części, ugotować, przetrzeć. Sporządzić sos: pokrajać cebulę, lekko zrumienić z tłuszczem, wsypać mąkę podsmażyć razem. Zasmażkę rozprowadzić wywarem z fasoli i przetartymi pomidorami, mieszając zagotować. Do sosu włożyć ugotowaną fasolę, dodać soli, pieprzu i cukru do smaku, wymieszać, podgotować chwilę na brzegu kuchni (łatwo przypala się). |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|