Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kuropatwy

Potoczność tej przyprawy polega na dodawaniu przypraw według uznania.

Składniki:
  • kuropatwa, 1500 g
  • sól spożywcza, 15 g
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone kuropatwy osolić, owinąć cienkimi płatami słoniny, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. Po upieczeniu włożyć do słoja, zalać sosem z pieczenia i sterylizować 2 razy: pierwszy raz — 1 godz., drugi raz — 30 min. Przyprawiać przed podaniem na stół. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650