Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Buraki ze śmietaną Buraki ze śmietaną.jpg
Buraki ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Buraki ze śmietaną

Dobre do mięs

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 20 dag
  • burak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Buraki oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą i nie obierając ugotować przykryciem w dużej ilości wody. Miękkie buraki odcedzić, przestudzić. Obrać buraki ze skórki, zemleć lub zetrzeć na tarce; włożyć do rondelka, wlać trochę wody i zagotować. Mąkę rozmieszać w śmietanie i wlać do buraków; zagotować, dodać soli, kwasku i cukru do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650