Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Brukselka z masłem Brukselka z masłem.jpg
Brukselka z masłem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Brukselka z masłem

Podawać ze stopionym masłem

Składniki:
  • brukselka, 1 kg
  • mleko, 0.5 szkl.
  • masło, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować l litr wody z solą i cukrem. Kapustę obrać z nadpsutych liści, opłukać bardzo starannie, aby usunąć piasek spomiędzy listeczków, włożyć do wrzącej wody, dodać mleka. Kapustę ugotować db miękkości, bez przykrycia, odcedzić. Bułeczkę zrumienić. Kapustą wyłożyć na salaterkę, włożyć surowe masło, wymieszać lub podać zrumienioną bułeczką ze stopionym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650