Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kabaczki z pomidorami

Podawać na zimno z pieczywem

  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • olej, 1 łyżecz.
  • pomidor, 12 dag
  • kabaczek, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kabaczek opłukać, obrać, ukrajać l gruby krążek. Pomidory opłukać, sparzyć, zalać kilkoma łyżkami wody, ugotować, przetrzeć, dodać soli i cukru. Zagotować w małym rondelku. Do pomidorów włożyć kabaczek i powoli ugotować go, przewracając na drugą stronę, aby szybko dogotował się. Wy­łożyć na talerz, sos wymieszać z oliwą i polać nim kabaczek. Powierzchnię posypać koperkiem. Podawać na gorąco z ryżem, drobnym makaronem lub ziemniakami, albo na zimno z pieczywem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650