Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałatka z ziemniaków z cebulą

Powinna ona lekko podpływać sosem.

Składniki:
  • kolendra, 1 szczypta
  • olej, 2 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • ocet, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki oczyścić, obrać, ugotować, uważając, aby się nie rozsypały, odcedzić i ostudzić. Zimne ziemniaki pokrajać w kostkę. Cebulę drobno pokrajać. Ziemniaki wymieszać z cebulą, dodać rozrzedzonego wodą octu, cukru, kolendru i pieprzu do smaku (skropić olejem). Jeżeli sałatka jest za gęsta, dodać wody. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650