Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałata zielona z cytryną

Można skropić olejem słonecznikowym

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • sałata, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sałatę oczyścić, podzielić na listki, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, otrząsnąć z wody, większe listki przekrajać, wyłożyć na salaterkę. Wycisnąć sok z cytryny, dodać cukru do smaku i tą ostrą lemoniadą nasączyć listki sałaty. Zaraz po sporządzeniu podawać. Sałatę z cytryną bez cukru można skroplić olejem słonecznikowym, sojowym. Sałatę można zakwasić zamiast sokiem z cytryny rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650