Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Surówka z mrożonej (lub pasteryzowanej) papryki warzywnej

Polecam musztardę sarepską

Składniki:
  • papryka mrożona, 8 szt.
  • cebula cukrowa, 6 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • śmietana, 10 dag
  • musztarda, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Paprykę rozmrozić, w ostatniej chwili przed podaniem pokrajać wzdłuż na trzy części i w poprzek na paski 0.5 cm szerokości. Cebulę pokrajać w grubą kostkę. Rozrobić młodą śmietanę lub majonez z musztardą, dodać soli i cukru do smaku, wymieszać z papryką, cebulą i sokiem wydzielonym z papryki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650