Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Pieczeń barania z udźca po angielsku

Udziec po angielsku można przyrządzić tylko z mięsa doborowego, doj­rzałego.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • masło, 5 dag
  • słonina, 4 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • baranina , 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Doborowe mięso z udźca przygotować, sporządzić i podać tak jak comber barani. Wyluzować kość udową aż do stawu kolanowego, resztę kości pozostawić. Dobierać raczej część udźca od stawu kolanowego. Upieczone mięso baranie skrawać w poprzek włókien, nieco ukośnie w sto­sunku do kości. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650