Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Kiełbaski rumuńskie

Podawać z dodatkami takimi jak do kotletów baranich mielonych.

Składniki:
  • baranina , 60 dag
  • czerstwa bułka, 4 dag
  • ugotowane ziemniaki, 10 dag
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • bułka tarta , 5 dag
  • smalec, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Masę mięsną sporządzić tak jak na kotlety z mięsa baraniego. Z masy wyrabiać po 2 wałeczki (około 6 om długości) na porcję i otaczać je w bułce tartej. Smażyć je ze wszystkich stron. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650