Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Ragout baranie

Podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem i kalafiorem, kapustą bruk­selką itp.

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • słonina, 5 dag
  • baranina , 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokrajać mostek z kością na 10 jednakowych kawałków (po 2 kawałki na l porcję), posolić. Słoninę stopić, wyjąć skwarki, tłuszcz rozgrzać na patelni i osmażyć mięso na rumiano. Mięso przełożyć do rondelka, na tłuszczu osmażyć cebulę na kolor jasny, dodać wraz z tłuszczem do mięsa, podlać wodą i udusić powoli pod przykryciem. Gdy mięso miękkie, sos podprawić śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650