Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Baranina duszona z włoską kapustą

Dla całej rodziny

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 4 dag
  • masło, 4 dag
  • cebula, 5 dag
  • włoszczyzna, 15 kg
  • kapusta włoska, 60 dag
  • baranina , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Opłukany mostek przerąbać na pół w poprzek, zalać niedużą ilością gorącejwody i podgotować. Włoszczyznę i cebulę opłukać, oczyścić, cebulę obrać, pokrajać, dodać do gotującego się mięsa, posolić do smaku, razem ugotować do miękkości. Gdy mięso się dogotowuje, lecz nie jest jeszcze zupełnie miękkie, wyjąć je z rosołu, pokrajać na 10 równej wielkości kawałków, rosół odcedzić od włoszczyzny. Włoską kapustę opłukać, oczyścić, pokrajać na cząstki (jak pomarańczę). Mięso i kapustę zalać rosołem z baraniny (aby je tylko przykrył) i ugotować powoli do miękkości w naczyniu odkrytym. Sporządzić zasmażkę z masła i mąki, podprawić nią miękkie mięso i ka­pustę, zagotować, dodać pieprzu i roztartego czosnku do smaku, jeżeli potrzeba dosolić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650