|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AncySSzef Kuchni (1305) Baranina z fasolą w sosie pomidorowymPodawać z chlebem lub ziemniakami. Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzegotować i ostudzić wodę. Fasolę przebrać, opłukać, zalać przegotowaną wodą i namoczyć na kilka godzin (na noc). Baraninę opłukać, dodać do napęczniałej fasoli i powoli razem ugotować do miękkości, odparowując nieco wywar, miękkie mięso wyjąć i pokrajać na porcje. Sporządzić sos: stopić tłuszcz, udusić z cebulą, dodać mąkę, zasmażkę lekko zrumienić. Do zasmażki dodać trochę wywaru z fasoli i mięsa, wymieszać i wlać do fasoli. Dodać pomidory, pokrajane mięso, sól, cukier i paprykę do smaku i mieszając zagotować. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|