Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Baranina z fasolą w sosie pomidorowym

Podawać z chlebem lub ziemniakami.

Składniki:
  • przecier pomidorowy, 5 dag
  • mąka , 3 dag
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 1.5 l
  • fasola, 40 dag
  • baranina , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przegotować i ostudzić wodę. Fasolę przebrać, opłukać, zalać przegotowaną wodą i namoczyć na kilka godzin (na noc). Baraninę opłukać, dodać do napęczniałej fasoli i powoli razem ugotować do miękkości, odparowując nieco wywar, miękkie mięso wyjąć i pokrajać na porcje. Sporządzić sos: stopić tłuszcz, udusić z cebulą, dodać mąkę, zasmażkę lekko zrumienić. Do zasmażki dodać trochę wywaru z fasoli i mięsa, wymieszać i wlać do fasoli. Dodać pomidory, pokrajane mięso, sól, cukier i paprykę do smaku i mieszając zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650