Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Baranina gotowana z białym sosem cebulowym

Najlepsze z sosem cebulowym

Składniki:
  • sos cebulowy, 0.5 szkl.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie ziarnka, 10 szt.
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • cebula, 10 dag
  • ocet, 6 dag
  • baranina , 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Baraninę opłukać, zalać 1 litrem wrzącej wody, dodać cebulę, przyprawy i mięso powoli ugotować do miękkości; gdy już się dogotowuje, dodać soli do smaku i czosnku. Mięso odcedzić, pokrajać na porcje (mostek i kark wydawać z (kością), wy­łożyć na gorący półmisek. Podawać z ziemniakami i sosem białym cebulowym, sporządzonym na rosole z baraniny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650