Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Pieczeń wołowa marynowana

Dobra marynata to połowa sukcesu

Składniki:
  • pieczeń wołowa, 2 kg
  • ziele angielskie ziarnka, 10 g
  • kminek, 10 g
  • liście laurowe, 10 g
  • słonina, 100 g
  • włoszczyzna, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso na pieczeń zamarynować w occie z przyprawami. Po czterech dniach mięso wyjąć, osuszyć, naszpikować słoniną i dusić z włoszczyzną oraz przyprawami. Kawałki pieczeni włożyć do słojów, zalać małą ilością słabego octu. Sterylizować: duże słoje — 2 godz., małe — 1 godz. 40 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650